Minimum 50 db csemete rendelése esetén egyedi ajánlatot adunk. Keressen elérhetőségeinken!
Botanikai név: Malus domestica – Sikulai almafa
Származás: régi székely-magyar fajta
Típus: régi hagyományos fajta, téli alma
Érés idő: szeptember vége – október eleje
Éréscsoport: kései érésű
Termékenyülés: öntermékeny
Porzófajták:
Termőképesség: későn fordul termőre, de utána rendszeresen, bőven terem (sokszor termésritkítást igényel)
Gyümölcs kinézete: közepes vagy nagy méretű (120-160 g), lapított gömb alakú, kissé aszimmetrikus, héja vastag, alapszíne zöldessárga, szinte egészében sötétbordó bemosódással
Húsa: sárgásfehér, ropogós, teljes érésben puha, lédús
Íz: édes, kissé savanykás, illatos
Minőség: friss fogyasztásra és feldolgozásra is ajánlott, áprilisig tárolható, jól szállítható
Ellenállóság: betegségekkel szemben ellenálló, biogazdálkodásra is ajánlott
Növekedési erély: fája erős növekedésű, sűrű gömb formájú koronát nevel
Gyökérzet: MM 106 alanyon
fotó