Minimum 50 db csemete rendelése esetén egyedi ajánlatot adunk. Keressen elérhetőségeinken!
Botanikai név: Prunus armeniaca – Gönci magyar kajszi kajszibarackfa
Származás: a Magyar kajszi egyik szelektált klónja
Érés idő: július eleje – közepe
Éréscsoport: középérésű
Termékenyülés: öntermékeny, jó pollenadója más fajtáknak
Porzófajták:
Termőképesség: korán termőre fordul, rendszeresen, bőven terem
Gyümölcs kinézete: középnagy (45-55 g), kúpos, gömb alakú, héja élénk narancssárga, a napos oldalon kárminpiros, élénkpiros fedőszínnel mosott
Húsa: narancssárga, rostos, lédús, magvaváló
Íz: kellemesen édes, zamatos, az egyik legízletesebb kajszi fajta
Minőség: sokoldalúan felhasználható, lekvár, dzsem, befőtt, gyümölcslé és pálinka is készíthető belőle
Ellenállóság: moníliával szemben ellenálló, a kajszi gutaütéssel szemben ellenállóbb, mint a Magyar kajszi
Növekedési erély: középerős növekedésű, széthajló ágrendszerű
Gyökérzet: mirobalán, vadkajszi és wavit alanyon
Kiszerelés: szabadgyökeres és konténeres változatban is elérhető
Értékelések
Még nincsenek értékelések.