Botanikai név: Allium schoenoprasum
Származás: Földközi- tenger vidéke
Típus: Fűszernövény
ÉRés idő: Tavasztól őszig szedhető, nyáron nyíló virágai is ehetőek
Termőképesség: Nagy, rendszeresen vágható
Termése: Levelei, virága is ehető
Íz: Erős aromájú, hagymás ízvilágú, frissen a legjobb az íze.
Felhasználás: Erős aromájú fűszernövény. Sok illóolajat, C- vitamint, A-vitamint, káliumot és oxálsavat tartalmaz. Főzni nem szabad, közvetlenül tálalás előtt adjuk hozzá az ételhez.
Ellenállóság: Szárazságot tűri, télen cserépben tartva egész évben felhasználható friss levele.
Növekedési erély: Tőosztással szaporítható
Ültetési tőtávolság: 20 cm
Talaj- és vízigénye: Fényigénye kicsi, szárazságot jól tűri.