Skip to main content Skip to search

Termékek

Gyümölcsfa oltványok: Cseresznye

Cseresznyefa vásárlás előtt áll? Cseresznye gyümölcsfa csemetét keres?

Válasszon kínálatomból!

A cseresznye az eper mellett a legkorábbi gyümölcsünk.

A kutatók laboratóriumi vizsgálatokkal mutatták ki: a cseresznye nagy mennyiségben tartalmaz káliumot, kalciumot, foszfort, cinket, magnéziumot és vasat is, amelyre a szervezetünknek mind nagy szüksége van. Emellett a cseresznye lúgosító hatással is rendelkezik, így az elsavasodás következtében kialakuló betegségeket is megállítja. A piros színű gyümölcsökben megtalálható antocián a kutatók szerint antioxidáns, sejtvédő, tumorellenes és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. A cseresznye jótékony hatással van a köszvény tüneteire.

A cseresznyéhez kapcsolódik a melatonin: ez a vegyület egyrészt antioxidáns, gátolja a sejtek öregedését, lassítja a ráncok, terhessági csíkok kialakulását, másrészt gondoskodik a mély, nyugodt alvásról, szabályozza az ébrenlét és alvás ciklusát.

Kiváló természetes vízhajtó, így segít a felesleges víz eltávolításában, ami nem csak a fogyókúra, de a szív- és érrendszer megfelelő működéséhez is hasznos.

A nagymamánál hatalmas, terebélyes cseresznyefa állt a kertben és mi szinte az egész napot a fán töltöttük, a fülünkre akasztottuk a páros szemeket, úgy szaladgáltunk. Remélem, az unokáink is átélhetik ezt az élményt.

Csak a legjobb fajtákkal foglalkozom! Válasszon kínálatomból!