Botanikai név: Corylus avellana ‘Barcelona’
Származás: Spanyolországból származó fajta
Típus: Étkezési mogyoró
Érési idő: Szeptember közepe – vége
Éréscsoport: Középérésű
Termékenyülés: Nem öntermékeny
Porzófajták: Cosford, Pearson, Gunslebert
Termőképesség: Korán termőre fordul, rendszeresen és bőven terem
Gyümölcs kinézete: Nagyméretű, kissé megnyúlt vagy enyhén lapított, a csontos héj közepesen vastag, barna színű, csíkos, kissé érdes felületű. Pajzsrésze lapos.
Húsa: Nagy, tömött, jól kitölti a héjat, vékony barna héjréteggel borított, könnyen tisztítható.
Íz: Kellemesen édeskés, aromás, intenzív mogyoróízű
Minőség: Friss fogyasztásra, szárításra és pörkölésre is kiváló fajta. Magas olajtartalmának köszönhetően a feldolgozóiparban is kedvelt.
Ellenállóság: Ellenálló fajta, jól tűri a szárazságot és a téli hideget. Betegségekkel szemben közepesen ellenálló.
Növekedési erély: Erős növekedésű, sok sarjat nevel, koronája fiatal korban felfelé törő, később szétterülő bokros forma jellemzi.
| Tömeg | 2 kg |
|---|---|
| Méretek | 30 × 30 × 50 cm |
| Kiszerelés |
Konténeres (10/40 cm) ,Konténeres (80 cm feletti) |
