Botanikai név: Malus domestica – Batul alma
Származás: Erdélyből származó régi almafajta
Típus: téli alma, régi hagyományos fajta
Érésidő: szeptember vége-október eleje
Éréscsoport: kései érésű
Termékenyülés: részben öntermékeny
Porzófajták: Téli arany parmen
Termőképesség: későn fordul termőre, rendszeresen, bőven terem
Gyümölcs kinézete: eleinte halványzöld, majd szalmasárga, napos oldalán élénkpiros fedőszínnel, szabályosan lapított gömb
Húsa: Húsa fehér, tömött, finom, eleinte roppanó, de éretten olvadó állagú; bőlevű,
Íz: savanykás-édes, kissé fűszeres ízű.
Minőség: friss fogyasztásra, feldolgozásra, egyaránt ajánlott, kiválóan tárolható
Ellenállóság: betegségekkel szemben ellenálló
Növekedési erély: fája erős növekedési erélyű
Gyökérzet: MM 106 alma alanyon
Kiszerelés: szabadgyökeres és konténeres változatban is elérhető
Értékelések
Még nincsenek értékelések.