Talán a legkiválóbb zamatú sárgabarack.
Növekedési erély: középerős növekedésű, koronája félgömb alakú
Öntermékeny fajta.
Érési idő: július eleje-közepe
A gyümölcs kinézete: középnagy, kúpos, gömb alakú, héja élénk narancssárga, a napos oldalon kárminpiros, élénkpiros fedőszínnel mosott
Húsa: narancssárga, éretten lédús és puha
Minőség: sokoldalúan felhasználható, lekvár, dzsem, befőtt, gyümölcslé és pálinka is készülhet belőle
Íz: lédús savas-zamatos, magja édes
Termékenység: jó termőképességű, rendszeresen és bőven terem
Gyökérzet: myrobalan alanyon, wavit alanyon vagy vadkajszi alanyon
Horváth Melinda –
Köszönöm. A facsemeték sérülés mentesen megérkeztek. Elégedett vagyok a facsemeték minőségével.