KAJSZIBARACK

Gyümölcsfa oltványok: Kajszibarack

Kajszibarackfa vásárlás előtt áll? Kajszibarack gyümölcsfa csemetét keres?

Csak a legjobb fajtákkal foglalkozom! Válasszon kínálatomból!

A kajszibarack a különleges vitamint kincs forrása. A kajszinak nagyon magas a kéntartalma, ami rendkívül hatékony a rákos megbetegedések megelőzésében és gyógyításában. Béta karotin- tartalmánál fogva segít megsemmisíteni a rákos daganatokat, mert az A vitamin az egyik leghatásosabb fegyver a rákos daganatokkal szemben.

Az A vitamin és kén emellett oly módon segíti elő a máj tisztítását, hogy föloldja a lerakódásokat a szervezetben, amelyek különböző mérgek, dohányzás, tartósítószerek, adalékanyagok stb. fogyasztásakor jöttek létre. Szintén a kéntartalmának köszönhetjük, hogy a kajszibarack nagyon jótékony hatással van a bőrre, a haj növekedésére és a köröm állapotára.

Figyelemreméltó a sárgabarack bórtartalma is. Nem teljesen tisztázott mechanizmussal a bór megnöveli a szervezetben a D-vitamin élettartamát – lassítja a lebomlását – és egy klinikai vizsgálat szerint a bórfogyasztás megnövelte a menopauzában lévő nők csontsűrűségét. Csontritkulásban amiatt is előnyös lehet, hogy káliumtartalma miatt a magas kalciumtartalma jobban hasznosul.

A kajszi aranysárga, illatos, mézédesaromás, csodaszép gyümölcse tehát ősi bölcsesség forrása – ne hagyjuk ezt a tudást kihasználatlanul!

Bergeron

A jó fagytűrő kései érésű.

Növekedési erély: feltörő növekedésű, téli és tavaszi fagytűrése kiváló

Öntermékeny fajta.

Érési idő: július közepe-vége

A gyümölcs kinézete: kissé megnyúlt gömb alakú, héja narancssárga, a napos oldalon élénkpiros

Húsa: narancssárga, kemény

Minőség: friss fogyasztásra, gyümölcslé, befőtt és ipari feldolgozásra is alkalmas

Íz: kiváló ízű

Termékenység: korán termőre fordul, rendszeresen és bőven terem

Gyökérzet: myrobalan alanyon

Bergerouge R kajszibarack

Bergerouge®

Bergeron fagytűtése és a z Orangered kiváló íze egyben.

EZ A FAJTA RÉSZBEN ÖNTERMÉKENY!
Javasoljuk, hogy megrendeléskor válassz mellé porzópárt is.

Sharka vírus resistens.

Porzópár: Bergeron

Származás: Bergeron X Orangered keresztezéséből

Növekedési erély: erős növekedésű felfelé törő fát nevel

Részben öntermékeny fajta.

Érési idő: július közepe-vége

A gyümölcs kinézete: gömbölyded tetszetős színeződésű

Húsa: kemény, leves, narancsszínű

Minőség: nagyon jól szállítható, tárolható

Íz: kiváló zamatú

Termékenység: jó

Gyökérzet: Mariana 2624 alanyon

Bhart (Orangered)

Hatalmas gyümölcsű kajszi.

EZ A FAJTA NEM ÖNTERMÉKENY!
Javasoljuk, hogy megrendeléskor válassz mellé porzópárt is.

Porzófajtái: Hargand

Növekedési erély: igen erős növekedésű

Nem öntermékeny.

Érési idő: június közepe-vége

A gyümölcs kinézete: világos narancssárga színű, fényes, sima héjú

Húsa: tömör, lédús

Minőség: friss fogyasztásra

Íz: kiváló ízű

Termékenység: jó termőképességű, érése elhúzódó, gyümölcsét több alkalommal érdemes szedni

Gyökérzet: myrobalan alanyon

Ceglédi arany kajszibarack

Ceglédi arany

Származás: Rózsakajszi C. 1668 X Ceglédi óriás keresztezése

Növekedési erély: erős növekedésű fa

Öntermékeny fajta.

Érési idő: július vége

A gyümölcs kinézete: közép nagy méretű, 40-45 g tömegű. Alapszíne narancssárga, napos oldalán kárminnal mosott. Gömbölyded formájú

Húsa: kemény állományú, élénk narancsszínű

Minőség: Jól szállítható és tárolható. Friss fogyasztásra és ipari felhasználásra is alkalmas.

Íz: éretten kellemes zamatú

Termékenység: kiváló teremő képességű, korán termőre fordul

Ellenállóság: tavaszi fagyokra kevésbé érzékeny, sharka vírussal szemben toleráns

Gyökérzet: vadkajszi alanyon

Ceglédi bíborkajszi

Ceglédi bíborkajszi

Származás: magyar nemesítés

Növekedési erély: fája erős növekedésű

Öntermékeny fajta.

Érési idő: július közepe

A gyümölcs kinézete: Mérete nagy. Narancssárga alapszínén élénkpiros fedőszín alakul ki a gyümölcs 50-70%-án.

Húsa: sötét narancssárga, rostos, bő levű, közepesen kemény

Minőség: friss fogyasztásra, lének és befőttnek is kiválóan alkalmas

Íz: kiváló, sajátos zamatú

Termékenység: korán termőre fordul, bőven terem

Gyökérzet: myrobalan alanyon

Ceglédi óriás kajszibarack

Ceglédi óriás

EZ A FAJTA NEM ÖNTERMÉKENY!
Javasoljuk, hogy megrendeléskor válassz mellé porzópárt is.

Porzófajtája: Magyarkajszi

Származás: Izsákon talált ismeretlen magonc

Növekedési erély: középerős növekedésű fa

Nem öntermékeny fajta.

Érési idő: július közepe

A gyümölcs kinézete: nagy vagy igen nagy, 50-80 g tömegű. Héja narancssárga, napos oldalán és a kocsány környékén élénk kárminpirossal bemosott, finoman pontozott.

Húsa: világos narancssárga, közép kemény, lédús, olvadó

Minőség: friss fogyasztásra és befőtt készítésére is alkalmas

Íz: teljesen éretten aromás, magbele édes

Termékenység: korán termőre fordul, termőképessége nagy

Gyökérzet: myrobalan alanyon és vadkajszi alanyon

Ceglédi Piroska kajszibarack

Ceglédi Piroska

EZ A FAJTA NEM ÖNTERMÉKENY!
Javasoljuk, hogy megrendeléskor válassz mellé porzópárt is.

Porzófajtái: Gönci Magyarkajszi, Magyarkajszi C235, Ceglédi bíborkajszi

Származás: Ceglédi óriás x Magyar kajszi keresztezése

Növekedési erély: fája gyenge növekedésű

Nem öntermékeny fajta.

Érési idő: július közepe

A gyümölcs kinézete: közép nagy, gömbölyű, nagyon mutatós. Héja fénylő narancssárga pirossal bemosott

Húsa: világossárga, leves, illatos

Minőség: főként friss fogyasztásra

Íz: teljes éretten finom zamatos

Termékenység: korán termőre fordul, kiváló termőképességű

Gyökérzet: myrobalan alanyon

Ceglédi Zamatos kajszibarack

Ceglédi zamatos

Származás: Rózsakajszi C. 1668 x Mandulakajszi

Növekedési erély: közép erős fát nevel

Öntermékeny fajta.

Érési idő: június vége, július eleje

A gyümölcs kinézete: nagyméretű, hosszúkás, kissé lapított. Héja narancssárga 70-80 %-ban kárminnal belehelt, bemosott, sűrűn pontozott.

Húsa: húsa narancssárga, kemény állományú, leves

Minőség: szállíthatósága jó, tetszetős

Íz: kiváló, zamatos ízű

Termékenység: bőtermő

Ellenállóság: Sharka vírussal szemben toleráns, moníliára nem érzékeny.

Gyökérzet: myrobalan alanyon

Goldrich

Nagy gyümölcsű és kellemes ízű fajta.

EZ A FAJTA NEM ÖNTERMÉKENY!
Javasoljuk, hogy megrendeléskor válassz mellé porzópárt is.

Porzófajta: Hargrand

Érésidő: július eleje

Növekedési erély: középerős növekedésű

Nem öntermékeny.

Érési idő: július eleje

A gyümölcs kinézete: nagy, kissé lapított gömb alakú, napos oldalon intenzíven narancspirosra színeződő

Húsa: jó gyümölcshús keménységű

Minőség: jól bírja a szállítást tárolást

Íz: finom ízű

Termékenység: korán fordul termőre, rendszeresen sokat terem, gyümölcsei egyszerre érnek be

Gyökérzet: myrobalan alanyon

Kajszibarackfa

Gönci magyarkajszi

Talán a legkiválóbb zamatú sárgabarack.

Növekedési erély: középerős növekedésű, koronája félgömb alakú

Öntermékeny fajta.

Érési idő: július eleje-közepe

A gyümölcs kinézete: középnagy, kúpos, gömb alakú, héja élénk narancssárga, a napos oldalon kárminpiros, élénkpiros fedőszínnel mosott

Húsa: narancssárga, éretten lédús és puha

Minőség: sokoldalúan felhasználható, lekvár, dzsem, befőtt, gyümölcslé és pálinka is készülhet belőle

Íz: lédús savas-zamatos, magja édes

Termékenység: jó termőképességű, rendszeresen és bőven terem

Gyökérzet: myrobalan alanyon vagy vadkajszi alanyon

Hargrand

EZ A FAJTA NEM ÖNTERMÉKENY!
Javasoljuk, hogy megrendeléskor válassz mellé porzópárt is.

Porzófajtái: Bhart (Orangered)

Növekedési erély: erős növekedés

Nem öntermékeny.

Érési idő: július eleje

A gyümölcs kinézete: igen nagyméretű, egyenletesen narancssárga színű, ritkásan apró piros foltokkal, gömbölyded alak

Húsa: magvaváló

Minőség: friss fogyasztásra ajánlott

Íz: harmonikus íz

Termékenység: jó termőképesség

Gyökérzet: myrobalan alanyon

Kuresia

Kiváló lekvár és pálinka alapanyag.

Származás: új német nemesítésű

Növekedési erély: feltöltés alatt

Öntermékeny fajta.

Érési idő: július vége

A gyümölcs kinézete: közép nagy, narancssárga, jól színeződik

Húsa: illatos, aromás

Minőség: friss fogyasztás mellett ipari felhasználásra( lekvár és pálinka) is kiváló

Íz: kiváló ízű, lédús, édes-savas

Termékenység: bőtermő

Ellenállóság: sharka- vírus rezisztens

Gyökérzet: myrobalan 29 C

Magyarkajszi C 235

Az egyik legértékesebb árugyümölcsfajtánk.

Növekedési erély: edzett, középerős növekedésű, koronája közepes méretű, téli és tavaszi fagyokra érzékeny

Öntermékeny fajta.

Érési idő: július eleje-közepe

A gyümölcs kinézete: közepes, oldalról kicsit lapított, héja narancssárga, a napos oldalon kárminpiros fedőszínnel mosott

Húsa: narancsárga, lédús

Minőség: gyümölcse minden irányú felhasználásra alkalmas

Íz: igen finom, jellegzetes sárgabarack illatú

Termékenység: korán termőre fordul, jó termőképességű

Gyökérzet: myrobalan alanyon

Magyandulakajszi

EZ A FAJTA NEM ÖNTERMÉKENY!
Javasoljuk, hogy megrendeléskor válassz mellé porzópárt is.

Porzófajtája: Magyarkajszi C 235, Bergeron, Ceglédi arany

Növekedési erély: feltöltés alatt

Nem öntermékeny fajta.

Érési idő: július közepe

A gyümölcs kinézete: feltöltés alatt

Húsa: feltöltés alatt

Minőség: feltöltés alatt

Íz: feltöltés alatt

Termékenység: feltöltés alatt

Gyökérzet: myrobalan alanyon és vadkajszi alanyon

Pannónia kajszibarack

Pannónia

Származás: Magyar kajszi x Késői rózsa hibridje

Növekedési erély: fája gyenge növekedésű, kis helyen is elfér

Öntermékeny fajta.

Érési idő: július vége

A gyümölcs kinézete: közép nagy méretű, alakja kissé lapított, narancssárga, napos oldalon kárminpirossal lehet

Húsa: közép kemény,finoman rostos, lédús

Minőség: friss fogyasztásra és feldolgozásra egyaránt alkalmas

Íz: jellemzően finom ízű, illatú, zamatú, magbele édes

Termékenység: nagyon bőtermő termésbiztonsága jó

Gyökérzet: myrobalan alanyon

Pincot Copty kajszibarack

Pincot® Copty

EZ A FAJTA NEM ÖNTERMÉKENY!
Javasoljuk, hogy megrendeléskor válassz mellé porzópárt is.

Porzófajtái: Spring Blush, Bergeron, Hargrand

Származás: Escande Franciaország

Növekedési erély: közép erős fát nevel

Nem öntermékeny fajta.

Érési idő: július eleje

A gyümölcs kinézete: kerekded alakú, fényes héjú, élénk narancssárga alapszínen 60 %-os a piros fedőszín

Húsa: narancssárga, lédús, jó állagú

Minőség: kiemelkedően jól tárolható, megfelelő szedési érettség mellett

Íz: kellemes ízű, kevesebb cukrot és több savat tartalmaz, így aromásabb

Termékenység: jó, termésbiztonsága jó

Gyökérzet: Mariana 2624 alanyon

Rózsakajszi C 1406

Származás: Nagykőrösön begyűjtött tájfajta

Növekedési erély: erős növekedésű, elterülő gömb koronát nevel

Öntermékeny fajta.

Érési idő: július vége, augusztus eleje

A gyümölcs kinézete: közép nagy oldalt lapított gömb, narancssárga, finoman molyhos, napos oldalán kármin pirossal lehelt

Húsa: finom rostú, bő levű

Minőség: friss fogyasztásra és feldolgozásra egyaránt alkalmas

Íz: édes, kellemes zamatú

Termékenység: termésbiztonsága és termőképessége jó

Gyökérzet: myrobalan alanyon

Spring Blush kajszibarack

Spring Blush®

Értékei: koraiság, nagy termőképesség, kiváló gyümölcs minősége.

EZ A FAJTA NEM ÖNTERMÉKENY!
Javasoljuk, hogy megrendeléskor válassz mellé porzópárt is.

Porzófajtái: Tsunami R, Spring Blush

Származás: Escande, Franciaország

Növekedési erély: erős fát nevel

Nem öntermékeny fajta.

Érési idő: június eleje

A gyümölcs kinézete: nem teljesen kerek, alapszíne élénk narancssárga, fedőszíne 2/3 részben egyöntetűen piros

Húsa: narancssárga, lédús, kemény

Minőség: friss fogyasztás, jól tárolható

Íz: éretten jó ízű, korán színeződik

Termékenység: jó, gyorsan termőre fordul a fa

Gyökérzet: Mariana 2624 alanyon

Tsunami kajszibarack

Tsunami®

Jelenleg a legkorábbi kajszifajta.

EZ A FAJTA NEM ÖNTERMÉKENY!
Javasoljuk, hogy megrendeléskor válassz mellé porzópárt is.

Porzófajtái: Pincot R, Spring Blush, Goldrich

Származás: Escande, Franciaország

Növekedési erély: közép erős fát nevel

Nem öntermékeny fajta.

Érési idő: május vége, június eleje

A gyümölcs kinézete: élénk narancssárga alapszínét 60-70 %-ban élénk piros fedőszín borítja

Húsa: narancssárga színű, lédús és kemény

Minőség: ebben az érési időben egyedülállóan szállítható és pulton tartható

Íz: különösen édes, finoman fűszeres, kiegyensúlyozott ízű. Korai szüret rontja a minőségét

Termékenység: fagytűrése kiváló, nagyon termékeny

Gyökérzet: Mariana 2624 alanyon