KAJSZIBARACK
Gyümölcsfa oltványok: Kajszibarack
Kajszibarackfa vásárlás előtt áll? Kajszibarack gyümölcsfa csemetét keres?
Csak a legjobb fajtákkal foglalkozom! Válasszon kínálatomból!
A kajszibarack a különleges vitamint kincs forrása. A kajszinak nagyon magas a kéntartalma, ami rendkívül hatékony a rákos megbetegedések megelőzésében és gyógyításában. Béta karotin- tartalmánál fogva segít megsemmisíteni a rákos daganatokat, mert az A vitamin az egyik leghatásosabb fegyver a rákos daganatokkal szemben.
Az A vitamin és kén emellett oly módon segíti elő a máj tisztítását, hogy föloldja a lerakódásokat a szervezetben, amelyek különböző mérgek, dohányzás, tartósítószerek, adalékanyagok stb. fogyasztásakor jöttek létre. Szintén a kéntartalmának köszönhetjük, hogy a kajszibarack nagyon jótékony hatással van a bőrre, a haj növekedésére és a köröm állapotára.
Figyelemreméltó a sárgabarack bórtartalma is. Nem teljesen tisztázott mechanizmussal a bór megnöveli a szervezetben a D-vitamin élettartamát – lassítja a lebomlását – és egy klinikai vizsgálat szerint a bórfogyasztás megnövelte a menopauzában lévő nők csontsűrűségét. Csontritkulásban amiatt is előnyös lehet, hogy káliumtartalma miatt a magas kalciumtartalma jobban hasznosul.
A kajszi aranysárga, illatos, mézédesaromás, csodaszép gyümölcse tehát ősi bölcsesség forrása – ne hagyjuk ezt a tudást kihasználatlanul!
Bergeron
A jó fagytűrő kései érésű.
Növekedési erély: feltörő növekedésű, téli és tavaszi fagytűrése kiváló
Öntermékeny fajta.
Érési idő: július közepe-vége
A gyümölcs kinézete: kissé megnyúlt gömb alakú, héja narancssárga, a napos oldalon élénkpiros
Húsa: narancssárga, kemény
Minőség: friss fogyasztásra, gyümölcslé, befőtt és ipari feldolgozásra is alkalmas
Íz: kiváló ízű
Termékenység: korán termőre fordul, rendszeresen és bőven terem
Gyökérzet: myrobalan alanyon
Bergerouge®
Bergeron fagytűtése és a z Orangered kiváló íze egyben.
EZ A FAJTA RÉSZBEN ÖNTERMÉKENY!
Javasoljuk, hogy megrendeléskor válassz mellé porzópárt is.
Sharka vírus resistens.
Porzópár: Bergeron
Származás: Bergeron X Orangered keresztezéséből
Növekedési erély: erős növekedésű felfelé törő fát nevel
Részben öntermékeny fajta.
Érési idő: július közepe-vége
A gyümölcs kinézete: gömbölyded tetszetős színeződésű
Húsa: kemény, leves, narancsszínű
Minőség: nagyon jól szállítható, tárolható
Íz: kiváló zamatú
Termékenység: jó
Gyökérzet: Mariana 2624 alanyon
Bhart (Orangered)
Hatalmas gyümölcsű kajszi.
EZ A FAJTA NEM ÖNTERMÉKENY!
Javasoljuk, hogy megrendeléskor válassz mellé porzópárt is.
Porzófajtái: Hargand
Növekedési erély: igen erős növekedésű
Nem öntermékeny.
Érési idő: június közepe-vége
A gyümölcs kinézete: világos narancssárga színű, fényes, sima héjú
Húsa: tömör, lédús
Minőség: friss fogyasztásra
Íz: kiváló ízű
Termékenység: jó termőképességű, érése elhúzódó, gyümölcsét több alkalommal érdemes szedni
Gyökérzet: myrobalan alanyon
Ceglédi arany
Származás: Rózsakajszi C. 1668 X Ceglédi óriás keresztezése
Növekedési erély: erős növekedésű fa
Öntermékeny fajta.
Érési idő: július vége
A gyümölcs kinézete: közép nagy méretű, 40-45 g tömegű. Alapszíne narancssárga, napos oldalán kárminnal mosott. Gömbölyded formájú
Húsa: kemény állományú, élénk narancsszínű
Minőség: Jól szállítható és tárolható. Friss fogyasztásra és ipari felhasználásra is alkalmas.
Íz: éretten kellemes zamatú
Termékenység: kiváló teremő képességű, korán termőre fordul
Ellenállóság: tavaszi fagyokra kevésbé érzékeny, sharka vírussal szemben toleráns
Gyökérzet: vadkajszi alanyon
Ceglédi bíborkajszi
Származás: magyar nemesítés
Növekedési erély: fája erős növekedésű
Öntermékeny fajta.
Érési idő: július közepe
A gyümölcs kinézete: Mérete nagy. Narancssárga alapszínén élénkpiros fedőszín alakul ki a gyümölcs 50-70%-án.
Húsa: sötét narancssárga, rostos, bő levű, közepesen kemény
Minőség: friss fogyasztásra, lének és befőttnek is kiválóan alkalmas
Íz: kiváló, sajátos zamatú
Termékenység: korán termőre fordul, bőven terem
Gyökérzet: myrobalan alanyon
Ceglédi óriás
EZ A FAJTA NEM ÖNTERMÉKENY!
Javasoljuk, hogy megrendeléskor válassz mellé porzópárt is.
Porzófajtája: Magyarkajszi
Származás: Izsákon talált ismeretlen magonc
Növekedési erély: középerős növekedésű fa
Nem öntermékeny fajta.
Érési idő: július közepe
A gyümölcs kinézete: nagy vagy igen nagy, 50-80 g tömegű. Héja narancssárga, napos oldalán és a kocsány környékén élénk kárminpirossal bemosott, finoman pontozott.
Húsa: világos narancssárga, közép kemény, lédús, olvadó
Minőség: friss fogyasztásra és befőtt készítésére is alkalmas
Íz: teljesen éretten aromás, magbele édes
Termékenység: korán termőre fordul, termőképessége nagy
Ceglédi Piroska
EZ A FAJTA NEM ÖNTERMÉKENY!
Javasoljuk, hogy megrendeléskor válassz mellé porzópárt is.
Porzófajtái: Gönci Magyarkajszi, Magyarkajszi C235, Ceglédi bíborkajszi
Származás: Ceglédi óriás x Magyar kajszi keresztezése
Növekedési erély: fája gyenge növekedésű
Nem öntermékeny fajta.
Érési idő: július közepe
A gyümölcs kinézete: közép nagy, gömbölyű, nagyon mutatós. Héja fénylő narancssárga pirossal bemosott
Húsa: világossárga, leves, illatos
Minőség: főként friss fogyasztásra
Íz: teljes éretten finom zamatos
Termékenység: korán termőre fordul, kiváló termőképességű
Gyökérzet: myrobalan alanyon
Ceglédi zamatos
Származás: Rózsakajszi C. 1668 x Mandulakajszi
Növekedési erély: közép erős fát nevel
Öntermékeny fajta.
Érési idő: június vége, július eleje
A gyümölcs kinézete: nagyméretű, hosszúkás, kissé lapított. Héja narancssárga 70-80 %-ban kárminnal belehelt, bemosott, sűrűn pontozott.
Húsa: húsa narancssárga, kemény állományú, leves
Minőség: szállíthatósága jó, tetszetős
Íz: kiváló, zamatos ízű
Termékenység: bőtermő
Ellenállóság: Sharka vírussal szemben toleráns, moníliára nem érzékeny.
Gyökérzet: myrobalan alanyon
Goldrich
Nagy gyümölcsű és kellemes ízű fajta.
EZ A FAJTA NEM ÖNTERMÉKENY!
Javasoljuk, hogy megrendeléskor válassz mellé porzópárt is.
Porzófajta: Hargrand
Érésidő: július eleje
Növekedési erély: középerős növekedésű
Nem öntermékeny.
Érési idő: július eleje
A gyümölcs kinézete: nagy, kissé lapított gömb alakú, napos oldalon intenzíven narancspirosra színeződő
Húsa: jó gyümölcshús keménységű
Minőség: jól bírja a szállítást tárolást
Íz: finom ízű
Termékenység: korán fordul termőre, rendszeresen sokat terem, gyümölcsei egyszerre érnek be
Gyökérzet: myrobalan alanyon
Gönci magyarkajszi
Talán a legkiválóbb zamatú sárgabarack.
Növekedési erély: középerős növekedésű, koronája félgömb alakú
Öntermékeny fajta.
Érési idő: július eleje-közepe
A gyümölcs kinézete: középnagy, kúpos, gömb alakú, héja élénk narancssárga, a napos oldalon kárminpiros, élénkpiros fedőszínnel mosott
Húsa: narancssárga, éretten lédús és puha
Minőség: sokoldalúan felhasználható, lekvár, dzsem, befőtt, gyümölcslé és pálinka is készülhet belőle
Íz: lédús savas-zamatos, magja édes
Termékenység: jó termőképességű, rendszeresen és bőven terem
Hargrand
EZ A FAJTA NEM ÖNTERMÉKENY!
Javasoljuk, hogy megrendeléskor válassz mellé porzópárt is.
Porzófajtái: Bhart (Orangered)
Növekedési erély: erős növekedés
Nem öntermékeny.
Érési idő: július eleje
A gyümölcs kinézete: igen nagyméretű, egyenletesen narancssárga színű, ritkásan apró piros foltokkal, gömbölyded alak
Húsa: magvaváló
Minőség: friss fogyasztásra ajánlott
Íz: harmonikus íz
Termékenység: jó termőképesség
Gyökérzet: myrobalan alanyon
Kuresia
Kiváló lekvár és pálinka alapanyag.
Származás: új német nemesítésű
Növekedési erély: feltöltés alatt
Öntermékeny fajta.
Érési idő: július vége
A gyümölcs kinézete: közép nagy, narancssárga, jól színeződik
Húsa: illatos, aromás
Minőség: friss fogyasztás mellett ipari felhasználásra( lekvár és pálinka) is kiváló
Íz: kiváló ízű, lédús, édes-savas
Termékenység: bőtermő
Ellenállóság: sharka- vírus rezisztens
Gyökérzet: myrobalan 29 C
Magyarkajszi C 235
Az egyik legértékesebb árugyümölcsfajtánk.
Növekedési erély: edzett, középerős növekedésű, koronája közepes méretű, téli és tavaszi fagyokra érzékeny
Öntermékeny fajta.
Érési idő: július eleje-közepe
A gyümölcs kinézete: közepes, oldalról kicsit lapított, héja narancssárga, a napos oldalon kárminpiros fedőszínnel mosott
Húsa: narancsárga, lédús
Minőség: gyümölcse minden irányú felhasználásra alkalmas
Íz: igen finom, jellegzetes sárgabarack illatú
Termékenység: korán termőre fordul, jó termőképességű
Gyökérzet: myrobalan alanyon
Magyandulakajszi
EZ A FAJTA NEM ÖNTERMÉKENY!
Javasoljuk, hogy megrendeléskor válassz mellé porzópárt is.
Porzófajtája: Magyarkajszi C 235, Bergeron, Ceglédi arany
Növekedési erély: feltöltés alatt
Nem öntermékeny fajta.
Érési idő: július közepe
A gyümölcs kinézete: feltöltés alatt
Húsa: feltöltés alatt
Minőség: feltöltés alatt
Íz: feltöltés alatt
Termékenység: feltöltés alatt
Pannónia
Származás: Magyar kajszi x Késői rózsa hibridje
Növekedési erély: fája gyenge növekedésű, kis helyen is elfér
Öntermékeny fajta.
Érési idő: július vége
A gyümölcs kinézete: közép nagy méretű, alakja kissé lapított, narancssárga, napos oldalon kárminpirossal lehet
Húsa: közép kemény,finoman rostos, lédús
Minőség: friss fogyasztásra és feldolgozásra egyaránt alkalmas
Íz: jellemzően finom ízű, illatú, zamatú, magbele édes
Termékenység: nagyon bőtermő termésbiztonsága jó
Gyökérzet: myrobalan alanyon
Pincot® Copty
EZ A FAJTA NEM ÖNTERMÉKENY!
Javasoljuk, hogy megrendeléskor válassz mellé porzópárt is.
Porzófajtái: Spring Blush, Bergeron, Hargrand
Származás: Escande Franciaország
Növekedési erély: közép erős fát nevel
Nem öntermékeny fajta.
Érési idő: július eleje
A gyümölcs kinézete: kerekded alakú, fényes héjú, élénk narancssárga alapszínen 60 %-os a piros fedőszín
Húsa: narancssárga, lédús, jó állagú
Minőség: kiemelkedően jól tárolható, megfelelő szedési érettség mellett
Íz: kellemes ízű, kevesebb cukrot és több savat tartalmaz, így aromásabb
Termékenység: jó, termésbiztonsága jó
Gyökérzet: Mariana 2624 alanyon
Rózsakajszi C 1406
Származás: Nagykőrösön begyűjtött tájfajta
Növekedési erély: erős növekedésű, elterülő gömb koronát nevel
Öntermékeny fajta.
Érési idő: július vége, augusztus eleje
A gyümölcs kinézete: közép nagy oldalt lapított gömb, narancssárga, finoman molyhos, napos oldalán kármin pirossal lehelt
Húsa: finom rostú, bő levű
Minőség: friss fogyasztásra és feldolgozásra egyaránt alkalmas
Íz: édes, kellemes zamatú
Termékenység: termésbiztonsága és termőképessége jó
Gyökérzet: myrobalan alanyon
Spring Blush®
Értékei: koraiság, nagy termőképesség, kiváló gyümölcs minősége.
EZ A FAJTA NEM ÖNTERMÉKENY!
Javasoljuk, hogy megrendeléskor válassz mellé porzópárt is.
Porzófajtái: Tsunami R, Spring Blush
Származás: Escande, Franciaország
Növekedési erély: erős fát nevel
Nem öntermékeny fajta.
Érési idő: június eleje
A gyümölcs kinézete: nem teljesen kerek, alapszíne élénk narancssárga, fedőszíne 2/3 részben egyöntetűen piros
Húsa: narancssárga, lédús, kemény
Minőség: friss fogyasztás, jól tárolható
Íz: éretten jó ízű, korán színeződik
Termékenység: jó, gyorsan termőre fordul a fa
Gyökérzet: Mariana 2624 alanyon
Tsunami®
Jelenleg a legkorábbi kajszifajta.
EZ A FAJTA NEM ÖNTERMÉKENY!
Javasoljuk, hogy megrendeléskor válassz mellé porzópárt is.
Porzófajtái: Pincot R, Spring Blush, Goldrich
Származás: Escande, Franciaország
Növekedési erély: közép erős fát nevel
Nem öntermékeny fajta.
Érési idő: május vége, június eleje
A gyümölcs kinézete: élénk narancssárga alapszínét 60-70 %-ban élénk piros fedőszín borítja
Húsa: narancssárga színű, lédús és kemény
Minőség: ebben az érési időben egyedülállóan szállítható és pulton tartható
Íz: különösen édes, finoman fűszeres, kiegyensúlyozott ízű. Korai szüret rontja a minőségét
Termékenység: fagytűrése kiváló, nagyon termékeny
Gyökérzet: Mariana 2624 alanyon